Tips voor een gezonde leefstijl

13-01-2020
Tips voor een gezonde leefstijl

Gezond leven is tegenwoordig een echte must. Maar vaak hebben we geen tijd en eten we ongezond. Voor het gemak doen we een pizza in de oven of we halen even een patatje bij de snackbar. Dat is namelijk veel sneller dan het bereiden van een gezonde maaltijd, toch? Of is er ook een andere manier? Ja die is er! Voor kampeerders en ouders met een drukke agenda zijn er praktische lunch-en snackpotten van Mepal die kunnen bijdragen aan een gezonde leefstijl. En wat ideaal: ze zijn allemaal gegarandeerd lekvrij! Het meenemen van een gezonde maaltijd was nog nooit zó makkelijk!

Onderweg gezond eten

Maak van een gezonde maaltijd een grote portie klaar. Dit kun je in het weekend doen, wanneer je wat meer tijd hebt. Bewaar een aantal porties in bewaarbakjes en zet ze in de koelkast. De Cirqula bewaarbakjes van Mepal mogen ook in de diepvries! Neem een bakje mee naar je werk voor de lunch of warm de maaltijd ’s avonds op in de magnetron. Zo geniet je van een gezonde maaltijd waar en wanneer je maar wilt!

Gevarieerde voeding

Gevarieerd eten is lekker. Maar hoe doe je dat? Door het nuttigen van diverse soorten fruit en rauwkost. Snijd de rauwkost of twee soorten fruit in stukjes en neem deze mee in de Mepal Fruit-en veggiepot Ellipse. Fruit of groente kan ter plekke worden afgespoeld met het handige uitlekvergiet. Ook ideaal: er zit een RVS vorkje bij de fruit-en veggiepot.

Ook handig: de deksels van de Mepal Fruit-en veggie, lunch-en snackpotten zijn onderling uitwisselbaar. Zo hoef je niet meer te zoeken naar het juiste dekseltje!

Gezond snacken

Een tussendoortje kan ook gezond zijn. Neem zelfgemaakte kippensoep of Hollandse andijviestamppot eenvoudig mee in de Mepal Snackpot Ellipse. De snackpot is 100% lekvrij en daardoor makkelijk mee te nemen in je tas. De Mepal snackpot mag in de magnetron (zonder deksel). Zo warm je de maaltijd op in de magnetron en kan je lekker van smullen van jouw favoriete maaltijd! De Mepal Snackpot Ellipse is in twee varianten verkrijgbaar: in 350 ml en in 500 ml.

Tip: gebruik het Mepal Afvalbakje Calypso tijdens het bereiden van een maaltijd voor het weggooien van etensrestjes. Door de grote opening vul je het afvalbakje eenvoudig met keukenafval. Ook ideaal voor het weggooien van gebruikte koffiepads en theezakjes!

Voldoende water drinken

Bij een gezonde leefstijl hoort natuurlijk ook voldoende water drinken. Hoe zorg je er nou voor dat je voldoende water drinkt? De hippe, hervulbare Mepal Waterfles Ellipse kan jou hier een handje bij helpen. De waterfles is 100% lekvrij en daardoor geschikt om mee te nemen in je tas naar je werk of naar de (sport)school. De draaidop is makkelijk te openen, zodat de waterfles eenvoudig kan worden gevuld met water. Zo wordt voldoende water drinken een stuk makkelijker! Ook is de Mepal waterfles 100% BPA-vrij. Vul de fles drie tot vier keer per dag om de juiste hoeveelheid water te drinken. Na gebruik kan de waterfles gewoon in de vaatwasser. Zo zorg je ervoor dat de fles ook nog hygiënisch blijft. 

Reactie plaatsen

* Verplichte velden

« Terug naar al ons kampeernieuws