Rommelige keuken?

31-01-2018
Rommelige keuken?

Is jouw keuken ook zo rommelig en chaotisch? En dan met name de keukenlades? Wij hebben een aantal handige tips en bewaaroplossingen voor je op een rijtje gezet. Met een klein beetje inspanning kun jij straks ook genieten van een goed georganiseerde keuken.

Opruimen & Schoonmaken
Een opgeruimde en overzichtelijke keuken begint toch bij dit vervelende klusje: schoonmaken. Ons advies: als je toch bezig bent pak het dan meteen grondig aan. Haal al je keukenkastjes leeg en maak ze schoon. Zet hierna potten, pannen en apparaten terug welke je echt nodig hebt en ook daadwerkelijk gebruikt.
Ontdoe je van de spullen die al jaren in de kast staan, misschien kun je er een bekende blij mee maken en anders breng je ze bijvoorbeeld naar de kringloop.

Verpakkingen
Dan staan er nu waarschijnlijk een heleboel verpakkingen te wachten om te worden opgeruimd. Je kent het wel, van die verpakkingen welke zijn opengescheurd en vervolgens even snel worden dichtgeplakt met een stukje plakband. Van die plastic verpakkingen die je per ongeluk verder openscheurt dan nodig. Schaf een aantal mooie bewaardozen aan en doe de inhoud van de open verpakkingen hierin. Plak er eventueel een sticker op met bijvoorbeeld de kooktijd van het product. Deze bewaardozen zijn vaak zodanig ontworpen dat ze goed in de lades passen en dat je in één oogopslag kunt zien wat er in zit. De overige nog onaangebroken verpakkingen berg je op in de voorraadkast.

Organizer
Vaak is het niet handig alle opscheplepels en dergelijke op te bergen in de besteklade. Wanneer je besteklade te vol is blijft het kookgerei klem zitten waardoor de lade niet meer open wil. Rosti Mepal heeft hiervoor een handige oplossing gevonden; pollepels, gardes en ander kookgerei zet op het aanrecht in een handige organizer.

Afvalbakje
Klein afval zoals fruitschillen en koffiepads kun je kwijt in een handig afvalbakje. Het is dus helemaal niet nodig zo’n lelijk opengesneden melkpak op het aanrecht te zetten!

Tip
Heb je een kleiner budget? Op dit moment hebben we ook nog een groot aantal bewaardozen in de SALE! Deze shop je met wel 30% korting. Bekijk hier alle SALE items.

« Terug naar al ons kampeernieuws