Hoe verwijder je koffie- of theevlekken van melamine servies?

19-10-2018

Na je kampeervakantie kan het melamine servies wel een grondige schoonmaakbeurt gebruiken. Die koffie- of theevlekken zien er niet echt lekker uit. Als je in de mok kijkt, lopen de rillingen al over je rug. Die gele aanslag krijg je er niet zomaar uit. Even afwassen met de hand of in de vaatwasser zetten is niet genoeg om aanslag van melamine servies te verwijderen.

KATAR Melamine reiniger

123 Products heeft hier een oplossing voor: KATAR melamine reiniger. KATAR verwijdert alle koffie- of theevlekken op kunststof/melamine en keramisch servies. De melamine reiniger is ideaal voor het grondig schoonmaken van campingservies. Na de reiniging wordt het servies niet aangetast en blijft het mooi glad. Zo blijft de porseleinen look van het melamine servies behouden. KATAR melamine reiniger is ook geschikt voor thermoskannen, vergeelde voegen en kookvet aanslag.

Gebruiksaanwijzing

Doe ongeveer 5 liter heet water (wat net van de kook af komt) in een afwasteiltje. Geen kokend heet water. Hiermee bestaat de kans dat het melamine servies barst of vervormt. Voor meer informatie hierover, lees je ons eerdere nieuwsitem: Mag er kokend heet water in Mepal koffiekopjes en mokken.

Los 100 gram KATAR in heet water op. Draag afwashandschoenen en gebruik een tang om het vaatwerk er in onder te dompelen. Laat het vaatwerk enkele minuten in het afwasteiltje staan. (Zorg ervoor dat er geen kinderen in de buurt zijn en laat de oplossing niet alleen staan!) De oplossing gaat bruisen. Als het bruisen stopt, dan is de vaat schoon. Draai de kraan open om de oplossing te verdunnen. Spoel het vaatwerk af en was het melamine servies op normale wijze af. Hiermee worden alle restanten verwijderd. De koffie-en theevlekken zijn nu volledig verdwenen.

« Terug naar al ons kampeernieuws