Hoe bereid en serveer jij je salade?

01-03-2018
Hoe bereid en serveer jij je salade?

De winter is volop in gang. Dat kunnen we goed merken, want het is echt natte neuzen weer. Met deze koude winternachten kunnen we daarom wel wat extra vitaminen gebruiken. De griep willen we liever vermijden en dat doen we door lekker gezond en gevarieerd te eten. Zelf een salade maken is altijd nog het lekkerst en supergezond. Je kunt zoveel ingrediënten erdoorheen doen, als je zelf wilt. Wat dacht je van een salade met tomaten, mozzarella, rucola en pijnboompitten? De rucola geeft je salade net even die extra bite. Loopt het water je al in de mond? Mooi, want we hebben vele keukenhulpmiddelen in huis voor het bereiden en serveren van salades.

Een krop sla zit vol met bacteriën, parasieten en virussen. Je kunt de groente dus maar beter eerst even wassen. Dit kun je doen met de grote vergiet van Mepal. Deze heeft een inhoud van 3,5 liter en is daardoor ideaal voor het wassen en schoonmaken van diverse groenten en fruit. Voordat je de groente wast, is het verstandig om je handen te wassen.

Wie zegt dat groenten snijden saai is? Dat is verleden tijd met de Brunner snijplanken Summer/Sandhya. De snijplanken hebben een vrolijk decor. En als je een Brunner servies hebt, dan kun je deze snijplank in hetzelfde decor bestellen! Door een snijplank te gebruiken, voorkom je beschadigingen op het aanrechtblad en het is hygiënischer.

Gebruik voor het serveren van je eigengemaakte salade de elegante Mepal Serveerschaal Conix. De schaal is makkelijk om te spoelen en kan tegen een stootje. Je hoeft hem niet met de hand af te wassen, want hij mag in de vaatwasser. Een vers gebakken stokbroodje kun je ook in deze schaal serveren. Leg een servet in de schaal en het stokbrood bovenop. Een bakje kruidenboter of tapas erbij en smullen maar!

Wil je servies in je keuken dat bij elkaar past? Dan is de Synthesis schaal en het Synthesis saladebestek wat voor jou. Ze passen perfect bij elkaar en zijn in dezelfde kleuren verkrijgbaar. Met de retro pastelkleuren blauw, groen, roze of geel haal je het lentegevoel alvast in huis. Gezellig toch, zo’n setje in je keuken?

Wie wat bewaart, heeft nog wat voor later. Neem je zelfgemaakte salade mee naar je werk of naar school in de Mepal Saladbox Ellipse. De salade bewaar je in het transparante deel. In het bovenste compartiment kun je brood of bestek doen. In de minibox kun je de dressing of pijnboompitten bewaren. De saladbox mag in de vaatwasser en diepvries. De saladbox is ook leuk om cadeau te geven. 

Hier blijft het niet bij, want je kunt bij ons online gewoon lekker verder shoppen. Op onze webshop vind je meer accessoires onder de categorieën Bereiden en Serveren voor jouw salade. Bon appétit!

« Terug naar al ons kampeernieuws