Eigen sanitair, toiletartikelen en onderhoud

15-04-2020
Eigen sanitair, toiletartikelen en onderhoud

Kamperen met eigen sanitair. Veel campings zijn nog open, maar de toiletgebouwen zijn gesloten. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg alternatieven om gebruik te kunnen maken van eigen sanitair. Zelfs als je met de tent gaat kamperen! In deze blog schrijven over de alternatieven voor het toiletgebouw en welke reinigingsmiddelen je daarbij kan gebruiken.

Verschillende opties voor het toilet

Er zijn best wel veel verschillende opties voor een toilet voor op de camping. Zo zijn er cassettetoiletten, draagbare toiletten en permanente toiletten. Een voorbeeld van een draagbaar toilet is de Thetford Porta Potti Qube 145. Dit draagbare toilet heeft geen aansluiting nodig op een afvoer of watersysteem. Het toilet is licht van gewicht en dus eenvoudig mee te nemen. Het toilet is door te spoelen en door de juiste reinigingsmiddelen te gebruiken helemaal geurloos! 

Dan is er ook nog de budget versie van het chemisch toilet. De Reliance Toiletemmer Luggable Loo is een toiletemmer met bril en deksel. Dit toilet wordt veel gebruikt als tijdelijk nood toilet of als wc emmer in een tent. Daarnaast is dit toilet eenvoudig te reinigen door het stevige hengsel.

Toiletvloeistoffen

Bij de draagbare toiletten is het natuurlijk wel van belang om een goede toiletvloeistof te gebruiken, zodat het afval wordt afgebroken. Vaak hebben de campings een voorkeur voor een biologisch afbreekbare toiletvloeistof. Een voorbeeld van een goede toiletvloeistof is Solbio Biologische toiletvloeistof. Deze toiletvloeistof bevat namelijk géén chemische zeepstoffen. De stof breekt nog steeds het afval en toiletpapier af. Daarnaast gaat het nare geurtjes en gasvorming tegen. Voor gebruik is het verstandig om de vloeistof rustig te schudden, de plantenextracten kunnen namelijk zakken.
Een andere optie is de Thetford Aqua Kem Green Concentrated. Met deze toiletvloeistof heb je minder van het product nodig, maar heb je hetzelfde resultaat. Ook de Aqua Kem Green is biologisch afbreekbaar.

Toiletpapier voor een chemisch toilet

Bij deze soort toiletten is er ook ander toiletpapier nodig. Het toiletpapier breekt namelijk beter af in de afvaltank. Gewoon toiletpapier lost namelijk minder goed op en kan verstoppingen veroorzaken. Het toiletpapier van Thetford of Stimex voorkomt defecten en schade aan de afvaltank.Dit toiletpapier is terug te vinden in de categorie;  Toiletartikelen.

Een draagbare douche

Er zijn ook verschillende mogelijkheden voor een douche. Denk hierbij aan een draagbare douche. De Brunner Flux RG is een draagbare douche. De douche is op te laden met een auto adapter of met de usb kabel. Met één druk op de knop is het mogelijk om te douchen. Of ga voor een campingdouche van 15 of 20 liter.

Heb je toch nog vragen over eigen sanitair voor het kamperen? Reageer onder deze blog, stuur een e-mail of neem telefonisch contact met ons op. De kampeerspecialisten helpen je graag bij de vragen!

Reactie plaatsen


* Verplichte velden

« Terug naar al ons kampeernieuws