Coleman Lantaarn Unleaded 1 Mantle 282

Schrijf de eerste review van dit product

Opruiming
-30%
Voorraad:  Op voorraad(Op werkdagen voor 17.00u besteld, morgen in huis)
Productnummer:
8939219
Ean nummer:
4004385034663
Merk:
Coleman
Type:
Gas- en benzinelampen
Kleur:
Bruin

€ 139,95

Nu voor: € 97,95

OF

Omschrijving Coleman Lantaarn Unleaded 1 Mantle 282

Coleman 1 Mantle Benzinelamp

Een benzine lamp als de Coleman 1 mantle werkt als volgt:

De tank van de Coleman lamp vult u met loodvrije benzine of met coleman fuel of wasbenzine. Let er op dat u het tankje niet helemaal vult. Vervolgens kunt u met de zuigerstang lucht in de benzine tank persen. Onder aan de zuigerstang zit een leertje waarmee u de lucht richting het ventiel drukt. Na een aantal pomp bewegingen komt er druk te staan op de benzine.

Nu kunt u de kraan zachtjes open zetten. De benzine die onder druk staat wordt nu door een kleine sproeier door de generator buis als hele fijne druppeltjes naar boven gestuwd. Bij het gloeikousje van de benzine lamp steekt u de lamp nu aan. De benzine gaat branden en hierdoor wordt de generator buis opgewarmd. Wanneer de generator goed heet is geworden zal de benzine in de generator buis snel verdampen en bijna volledig verbranden in het gloeikousje. In het begin kan de Coleman lamp een beetje sputteren en weinig licht geven, maar na enkele minuten zal de lamp de maximale hoeveelheid licht geven. Het geluid is vergelijkbaar met dat van een gaslamp.

Het licht dat door de Coleman 1 mantle benzinelamp afgegeven wordt ontstaat in een zelfde type gaskousje als het gaskousje voor gaslampen. Een soort metaal in het gloeikousje gloeit wit op wanneer het heet wordt. Petroleum lampen als de Petromax werken op een zelfde manier, maar de brandstof is dan petroleum. Coleman benzinelampen zijn er met 1 en met 2 gloeikousjes. Deze Coleman benzinelamp heeft 1 gloeikousje. De regeling van het licht is makkelijk door een grote knop en er is een stevige ophang beugel.

De Coleman 1 mantle is een middelgrote en sterke benzinelamp. Er is geen gas blikje nodig. Benzine is overal verkrijgbaar en is een relatief goedkope brandstof. Benzinelampen geven veel licht en zijn geur arm. Het op gang brengen van de lamp is eenvoudig maar niet iets meer werk dan een gaslamp aansteken. De aanschaf is door de waarde vastheid altijd verantwoord. Wanneer u de lamp netjes houdt is deze ook na 10 of 15 jaar nog voor een nette prijs tweedehands te verkopen. Onderdelen, die maar zelden nodig zijn, zijn makkelijk verkrijgbaar. Net als bij een gaslamp zijn de kousjes wel kwetsbaar.

Specificaties:

  • Type: Coleman 1 Mantle benzinelamp
  • Vermogen: 125 Watt
  • Brandstof: Coleman fuel of loodvrije benzine
  • Brand duur op 1 tank: 14 uur
  • Type lichtbron: Gloeikousje
  • Lichtsterkte regelbaar via een knop
  • Materiaal: Staal
  • Afmetingen (hxd): 31 x 13,5 cm
  • Gewicht: 1645 gram
  • Inclusief vultrechter, gloeikousje en beugel om de lamp op te hangen

Het juiste kousje voor deze lamp is: Coleman gloeikousje Instaclip Powerhouse. Deze kun je terugvinden onder het kopje Meebestellen.

Specificaties Coleman Lantaarn Unleaded 1 Mantle 282

Kleur Bruin
Merk Coleman
Ean nummer 4004385034663

Schrijf een review voor: Coleman Lantaarn Unleaded 1 Mantle 282

Hoe waardeer je dit product? *

Aantal sterren 1 2 3 4 5
Prijs
Kwaliteit
Ervaring