-24%
Voorraad: Op voorraad bij leverancier (1 - 3 werkdagen)
Productnummer:
7697735
Ean nummer:
0056389077355
Merk:
Coghlan's
Type:
Overige
Kleur:
Chroom

€ 4,95

Nu voor: € 3,75

OF

Omschrijving Coghlan's Whistle

Wedstrijd fluitje verchroomd

Een verchroomde fluit van het merk Coghlans is een goed alternatief voor het koperen scheidsrechtersfluitje. Wanneer men in het mondstuk van de scheidsrechtersfluit blaast ontstaat een luchtstroming die in de kamer van het fluitje terecht komt. In deze kamer zit een klein balletje van kurk. Door de luchtstroming in de kamer gaat het balletje trillen. Hierdoor gaat ook de lucht op zijn beurt harder trillen en deze stroomt langs een smalle uitgang van de fluit. Deze wervelende lucht die door de smalle uitgang van de scheidsrechtersfluit stroomt veroorzaakt een toon met een hoge frequentie die wij waarnemen als een vibrerende fluit toon.

Er is een opvallend verschil tussen een fluit met een balletje in de kamer en een fluit zonder balletje. Wanneer er in de fluit geen balletje zit is de fluit toon vlak en draagt niet ver. Is er echter wel een balletje aanwezig dan draagt de fluittoon wel 1500 meter ver. Het geluid is dan sterker en indringender.

Doordat metaal hard is geeft een metalen fluit een zuivere harde toon. Het bekendste model fluitje is het zogenaamde P-model. De fluit heeft een de vorm van een P. Behalve door de scheidsrechter wordt het fluitje ook gebruikt door politieagenten, militairen, de condeucteur, de sportleraar, de hondentrainer, de leden van een reddingsteam en door padvinders.

Specificaties Coghlan's Whistle

Kleur Chroom
Merk Coghlan's
Ean nummer 0056389077355

Schrijf een review voor: Coghlan's Whistle

Hoe waardeer je dit product? *

Aantal sterren 1 2 3 4 5
Prijs
Kwaliteit
Ervaring